Allvarligt

Jag har under en tid följt Sabinas blogg. Hon har kämpat med en obotlig hudcancer. Den senaste tiden har varit svår för henne och imorse somnade hon in. Det är så hemskt att sånt här händer så unga människor (och andra också). Man tänker på hennes familj och hennes barn.

Sabina hade cancerformen malignt melanom som är en elakartad hudcancer och kan uppkomma genom UV-strålning. Ju mer man solar desto större är risken att utveckla sjukdomen. Personer med hud som är känslig mot solen har lättare att utveckla hudcancer. Malignt melanom i huden är den tumörform som har ökat snabbast i Sverige de senaste decennierna. Det är också den allvarligaste formen av hudcancer eftersom den kan ge metastaser, dottertumörer, i andra delar av kroppen. Symtom på sjukdomen kan vara att födelsemärket börjar växa, klia, ändra form eller färg eller förändras på något annat sätt. Du kan också få nya födelsemärken som plötsligt dyker upp och ser annorlunda ut.

Om man vet att man har känslig hud bör man försöka att sakta vänja huden vid solen på våren och försommaren. Solen är som starkast mellan klockan 11 och 15 och under dessa timmar är det bättre att vistas i skuggan eller inomhus eller skydda sig med kläder och solhatt om du är utomhus. Solkräm med hög solskyddsfaktor (minst 15) ger ett visst, men långt ifrån tillräckligt, skydd mot solens skadliga strålar och bör därför användas endast som ett komplement till andra solskyddande åtgärder. Det är också viktigt att lära känna din kropps födelsemärken och regelbundet titta på dem så att du upptäcker om någonting förändras. Ju tidigare sjukdomen upptäcks desto större är chansen att botas.
(http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?ArticleID=3033)


Back in Karlstad

Jag har haft världens mysigaste helg hos Matilda i Göteborg. Vi har tagit det lugnt, ätit gott (läs; mycket onyttigt) och shoppat lite. Vi hade tänkt att gå ut i lördags, men kom fram till att det var mycket mer lockande att sitta hemma och kolla på tv.
Nu håller jag tummarna stenhårt för att Matilda kommer hem till Karlstad och jobbar i sommar!!

Den här veckan kommer att bli rolig. På torsdag fyller Lani år det firas med middag på torsdag och gemensam födelsedagsfest för henne och Alex på lördag. Det ser jag fram emot. Utöver det ska jag hinna med fika med Lani, fika med Anna och träning.

Nu ska jag snart bege mig till J.

Sleep tight!


Tänk Matilda vad mysigt att umgås med det här charmtrollet (och mig) hela sommaren :D

Nyfriserad

Idag har jag varit hos frissan och gjort lite vårfint i kaluffsen. Så nu har jag lite ljusare och fräschare hår. Nu ska jag hämta upp Johanna så ska vi åka och genomlida ett spinningpass. Efter det ska jag hem till J.

Imorgon är det skola på förmiddagen, sedan går tåget till Göteborg. Det kommer bli en skitbra helg med Matilda. Vi hörs igen på måndag!

Ha en bra helg!


Spring i benen

God kväll!

Idag har jag varit ledig och inte ägnat skolan en tanke. Jag har istället tagit en lång sovmorgon och tagit en fika med Linnéa på stan. Det var inte igår, så det var trevligt!

Jag har även hunnit med årets första joggingrunda. Jag brukar tycka att det suger att vara ute och springa, men med solen i ögonen och musik i öronen gick det riktigt bra!

Imorgon är det föreläsning på förmiddagen. Sedan ska jag träffa Anna på stan och på kvällen blir det kibox. Snart är det fredag och då åker jag till Matilda!

Nu är det snart Lost på tv!

Godnatt!


Måndag igen

Den här helgen har sprungit bort lika fort som alla andra. Jag har iaf haft en jättebra helg! I fredags blev det en lugn kväll i soffan framför tvn med J. I lördags var det födelsedagsfest hos Cissi. Jag hade inte tänkt att gå ut, men de andra lyckades övertala mig. Vi gick till ankan och det var riktigt kul faktiskt. Det var fint där nu när de gjort om.

Igår hände det inte mycket mer än att jag avverkade ett spinningpass på eftermiddagen. Men det är så söndagar ska vara. Nu på förmiddagen har jag varit på en ovärd föreläsning. Ska strax åka hem till J en sväng, sen blir det simmning med Johanna. Kvällen kommer nog avslutas framför den tredje semifinalen i hockeyslutspelet!

Ha en bra måndagseftermiddag/kväll!



Från i lördags

It's friday!

Vad skönt att det äntligen är helg! Den här dagen började dock inte så bra. Jag försov mig för typ andra gången i mitt liv, men som tur var var mamma hemma och kunde skjutsa mig till skolan. Vi hade ju semanarium idag också, så det hade inte varit roligt att missa.

Men jag tror att dagen kommer fortsätta mycket bättre. Jag ska ner till stan och möta upp Lani sen. Alltid lika trevligt! Kvällen blir mysig den också.

Imorgon ska jag ta en tur på stan med Anna. Känns som att det var jätte längesen vi sågs! På kvällen blir det nog födelsedagsfest hos Cissi. Sen får man ju inte missa andra semifinalen i hockeyn heller!

Om en vecka ska jag åka till Göteborg och hälsa på Matilda. Gud vad jag längtar! Jag längtar efter att komma bort, men framförallt saknar jag Matilda jättemycket!

Ha en bra helg! Det ska jag ha!



Snart kommer det vara så här fint ute

Torsdag

Vilken härlig dag, idag igen!

Jag har precis varit hos tandläkaren. Jag är alltid så nervös att jag ska ha fått nåt hål, men det såg så fint ut så. Skönt! Jag tog årets första cykeltur till tandläkaren, då är det verkligen vår. Jag är inte så mycket för att cykla på vintern nämligen.

I förrgår fick vi reda på var vi ska ha vår första praktik. Jag hamnade i Arvika. Kul! Eller inte! Hoppas att det finns bra förbindelser så man inte behöver bosätta sig i Arvika i tre veckor. Fast det är till hösten. Nu i vår handlar det bara om tre dagar, så det ska nog gå att uthärda. Jag kommer vara så himla nervös inför första dagen!

Nu ska jag plugga lite, sen ska jag på spinning!

Take care!



Jag och min bästa träningskompis :D

Vår?

Vilket underbart väder det är idag! Jag är ledig, vilket gör det hela ännu bättre. Fast jag måste plugga lite till ett seminarium vi har på fredag.

Igår hade jag och Lani en jättemysig kväll. Vi slöade framför tvn, skvallrade lite och framförallt så såg vi säsongsavslutningen av The City. Vilken bra serie! Snart börjar nästa säsong av The Hills också, jag längtar.

Idag blir det som sagt lite plugg för min del. I kvällningen ska jag och Johanna på step up. Jag kan bara önska mig själv lycka till med tanke på min dåliga koordinationsförmåga. Efter träningen ska jag hem till Elin och se på Det okända och Efterlyst. Det här känns som en bra dag.

Ha en bra dag!



Jag och Lani i somras (jag ser ut som en jätte)

:)

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev senast. Men jag har haft mycket roligare saker för mig. Helgen har varit lugn och skön och jag har tillbringat den i gott sällskap.
I fredags blev det film och godis med J. Vi såg en bra, men äcklig film. "Barnhemmet" hette den. Den rekommenderar jag er att se.
I lördags var jag på mitt kusinbarn Linnéas dop. Vilken snäll och go' unge! På kvällen blev det melodifestivalen med brudarna. Hur kunde den låten vinna?!
Igår var det släktkalas hos mina kusiner, då två kusiner + moster blivit ett år äldre. Kvällen avslutades sedan halvsovandes framför Beck.

Ikväll har vi varit på kibox som vanligt. Känner mig dock inte på topp i kroppen. Imorgon är det plugg hemma hos Elin som gäller!

Sleep tight!


Linda och Linnéa



Jag och Johanna

Torsdagen den 12 mars

God morgon!

Idag fyller min kusin 21 år. Grattis till honom!

Idag är jag ledig. Det är så skönt! Jag ska bara plugga lite inför ett seminarium vi har imorgon. Redovisning inför halva klassen (runt 40 pers), usch det är inte min grej! Det blir ju inte bättre av att det vi ska prata om inte är intressant heller.

Igår hade vi klassfest. Vi hade hyrt ett café i skolan och vi hade riktigt trevligt. Förutom en liten brand klarade vi oss helt utan missöden. Det var längesen jag skrattade så mycket!

Ikväll är det tänkt att jag ska på spinning. Hoppas jag orkar bara, för jag börjar få lite ont i halsen.

Nu ska jag ta tag i "Sjuksköterskans historia i Norge". Kul va?

Lördagens bilder

Lördagen var jättekul! Förfesten hos Johanna och Matz var lyckat och nöjes var kul. Orkar inte skriva så mycket mer, utan visar några bilder istället.

Igår var jag, Anna och Johanna på spinning. Det var helt sjukt jobbigt! Efteråt kollade jag och Anna på Mia och Klara och åt (för mycket) Ben & Jerry's glass.

Snart är det dags för kibox!
















Bilderna blev lite centrerade på mig nu, men det bjuder jag på.


Namnsdagsfirande

Idag har jag namnsdag och Lani var så gullig igår. Hon hade köpt tulpaner till mig och dukat upp med massor av frukt och godsaker. Tack Lani!!

Tentan igår kändes bra, fast man vet ju inte. Minsta lilla slarvfel gör att man blir underkänd. Simningen gick också fint, men nu har jag tränat sex dagar i rad, så idag är det jag som har en vilodag!

Ikväll blir det party. Jag ska hem till Matz och Johanna och fira Matz som fyllt år i veckan.

Ha en bra lördag!



Fredag!

Goddag!

Herregud, vad den här veckan gått fort!! Jag har ju inte hunnit blogga någonting. Jag har varit i skolan varje dag, tränat varje dag och fikat med Lani en dag och fikat med Elin och Nina igår. Det var en lite snabbresumé av min vecka!

Nu ska jag snart iväg till skolan och skriva tenta i läkemedelsräkning. Man måste ha ALLA rätt för att klara den. Jag har haft mycket annat i skolan och har inte pluggat så mycket, så jag åker dit mest för att testa. Jag räknar nästan med att kugga, men det vore ju en positiv överraskning om jag skulle råka klara den.

Efter tentan ska jag och Johanna iväg och simma. Det ska bli riktigt skönt! Jag har skitont i min rygg (vet inte varför) och världens träningsvärk i mina ben. Kanske kan en liten simtur göra susen.

Kvällen ska jag spendera med min kära Lani!



Lite dåligt med sömn

Nu ska jag försöka sammanfatta de senaste dagarna tänkte jag.

I torsdags träffade jag Matilda som var hemma från Göteborg över helgen. Vi vandrade runt bland caféerna och hade det jätte trevligt. Senare hade jag också lyckats lura med henne på ett spinningpass. Hon var lite nervös innan, men det gick ju superfint! Jag kom i säng runt 24 på kvällen.

I fredags morse kl 05.15 ringde min väckarklocka. Då var det upp och hoppa och göra sig i ordning för vi skulle nämligen till Stockholm. Lani hade ett möte bokat på en skola vid 10, så mig placerade vi på ett café där jag kunde sitta och plugga medan hon var borta. Det var längesen jag fick så mycket gjort i pluggväg måste jag säga. När Lani var klar åkte vi in till stan och shoppade som två idioter. När vi kände oss nöjda blev vi upphämtade och åkte ut till lägenheten vi lånat på Kungsholmen. När vi satt oss ner kom vi på att vi var tvugna att gå till systemet, så då var det bara ut på jakt. Det fanns ett ganska nära som tur var. När vi kom tillbaka och skulle sätta oss ner och andas i två minuter fick jag ett sms av Matilda om att hon åkt på magsjuka. Livrädd som jag är för sånt var det bara för Lani att följa med mig ut på jakt efter vitpepparkorn. Det hjälper nämligen! När jag hade bjudit runt dessa var det bara att börja fixa till sig inför kvällen. Det stod restaurangbesök och utgång på schemat. Restaurangen vi var på hade medeltidtema och jag har nog aldrig ätit så knepig mat. Utgången var sådär. Vi hamnade på ett ställe med korta, sliskiga backslicks, så vi drog hem innan stängning. Efter att ha letat runt halva Stockholm, för att hitta ett Burger King som jag trodde jag sett, hamnade vi i en gissningslek på McDonalds. Vid fyratiden ramlade våra huvuden ner på kuddarna!

I lördags var det upp tidigt för att åka hem. Det var inte två pigga brudar som satte sig i bilen vill jag lova. Vi stannade på ett shoppingställe och inte ens det kunde få oss piggare. Då är någonting väldigt fel! Ju närmare vi kom Karlstad ju mer började det suga i partynerven igen. Att vi sedan fick erbjudande om en födelsedagsfest gjorde ju inte saken bättre. Så det var hem och andas i någon minut innan det var dags att fixa till sig igen. Åkte hem till Linda som fyllde år och hade det riktigt trevligt. De andra åkte senare till Ankan, men jag och Lani valde Blue moon istället. Och gud så kul vi hade! Blev inte mycket sömn den natten heller.

Igår var jag på spinning på kvällen. Johanna tyckte inte jag såg så fräsch ut. Jag tror det kallas sömnbrist. Så igår gick jag och la mig i sängen för att se på Mia och Klara, men jag tror inte jag lyckades hålla mig vaken två minuter ens. Det måste vara höjden av trötthet att somna till det programmet!

Ikväll har jag och Johanna varit på kibox. Nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Har känt mig som en förstörare under vårt grupparbete idag, eftersom övertröttheten gjort att jag skrattat för minsta lilla!



Lani  fixar frillan, men det är jag som gjort grunden ;)






Födelsedagsbarnet och Anna

RSS 2.0